maandag 17 november 2008

Gelezen in de krant

20 jaar internet in Nederland, België volgde pas later.

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Nederland als eerste Europese land werd aangesloten op het internet. Dat gebeurde toen de Nederlandse instelling Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) op 17 november 1988 om 14.30 uur een mailtje kreeg met daarin de bevestiging dat het als eerste instelling buiten de Verenigde Staten verbonden was met het NSFnet.
Later groeide dit uit tot het wereldwijde internet.

Dit las ik vandaag in Het laatste nieuws.

Wie had toen gedacht dat het internet zo ging evolueren. Je kan je nu geen plaats meer indenken waar geen internet aanwezig is. Toen ikzelf in de lagere school zat werkten de leerkrachten wel al wat op de computer. Ik betwijfel of er wel overal een computer aanwezig was in de klassen. Ik denk dat er één computer was waarbij men op internet kon.
Internet is nu niet meer weg te denken uit de klas en uit het leerstofpakket dat aangeboden wordt op school. De leerlingen krijgen lessen ICT, hoekenwerk waar ze op internet mogen opzoeken, ...
Leerkrachten zoeken hun informatie op op internet, maken werkbladen via internet,...
Er zijn nu leerkrachten die reeds zoveel jaar in de praktijk staan die bijscholing moeten volgen rond het gebruik van ICT in de klas.

Breng eens een bezoekje aan:
http://www.ictopschool.net
Dit is een handige website rond het werken met ICT in de klas. Ook vind je hier heel wat informatie op schoolniveau rond zorgwerking, administratie en veiligheid waarbij je internet kan gebruiken.
Op naar de volgende 20 jaar...!

Groetjes,
Sofie

Geen opmerkingen: