maandag 23 februari 2009

Animafestival 2009

Gelezen in "Yo" (kinderkrant bij het Nieuwsblad).

Op 20 februari begint in Brussel het festival Anima. Dat is het festival van de animatiefilm. Negen dagen lang kun je er naar een 200-tal lange en korte animatiefilms gaan kijken. Als dat geen leuk idee is voor tijdens de krokusvakantie?!
Aangezien Brussel in 2009 het Jaar van de Strip viert, worden strips op Anima extra in de verf gezet. Op het programma staan bijvoorbeeld animatiefilms die gebaseerd zijn op een strip. Er is ook een wedstrijd waarbij de deelnemers zich in hun favoriete stripfiguur kunnen verkleden.
Het festival gaat door in Flagey, in Brussel. Niet alle films die getoond worden, zijn voor alle leeftijden. Check dus voor je vertrekt zeker de website!



Het lijkt me erg leuk om hier eens naartoe te gaan met kinderen. De link van animatiefilms en strips kan ook gebruikt worden in de klas. Je kan met je klas zelf een stripverhaal maken en deze dan omzetten naar een korte animatiefilm. Door gebruik te maken van fotografie is het mogelijk om foto's te nemen van figuren uit het stripverhaal en deze figuren minimaal te veranderen van plaats. Zo lijkt het alsof de figuren bewegen. Ik heb deze activiteit eens uitgevoerd in het 1ste jaar van de opleiding. Het geeft een verrassend effect na toch wel urenlang tekenen en spelen met beelden.

Geen opmerkingen: