vrijdag 13 februari 2009

Netlog en Facebook veiliger voor kinderen

Gelezen in Klasse: februari 2009

Heeft jouw kind ook een Netlog- of Facebookprofiel? Dan zullen voortaan enkel nog zijn vrienden foto’s en informatie kunnen bekijken.

Een openbaar profiel hebben is niet zonder risico’s. Kinderen en jongeren worden er blootgesteld aan cyberpesten, het per ongeluk openbaar maken van adressen en telefoonnummers, seksuele toenadering door volwassenen… Facebook, Netlog en Myspace zullen ‘te jonge’ kinderen voortaan van hun websites weren. Zij zullen geen profiel meer kunnen aanmaken. Ook komt op elke site een makkelijke knop waarmee je snel misbruik kan signaleren. Daarnaast worden de profielen van minderjarigen automatisch privé. Volwassenen of jongeren die niet bevriend zijn met je kind, zullen dan zijn foto’s of informatie niet meer kunnen bekijken.


Mijn mening:
Ik vind dit een goede manier om kinderen toch veilig kennis te laten maken met het internet. Zo kunnen ze toch de werking van een weblog uittesten zonder hierbij problemen te ondervinden zoals per ongeluk adressen of telefoonnummers doorgeven door onwetendheid. Voor de ouders is dit waarschijnlijk een hele geruststelling. Ik vind deze aanpassing zeer nuttig en tegelijk ook leerrijk voor kinderen. Toch is het belangrijk dat kinderen op de hoogte zijn van de problemen die ze kunnen ondervinden bij het gebruiken van een blog.

Geen opmerkingen: