dinsdag 3 februari 2009

Tentoonstelling Kamagurka

Geen zin om thuis te zitten of veel geld uit te geven?
In Lokeren valt er af en toe wel iets interessant en leerrijk te beleven!




Op zondag 1 februari 2009 ben ik naar de tentoonstelling geweest van de komiek Kamagurka, alias Luc Zeebroek, in huis Thuysbaert te Lokeren.

In deze tentoonstelling kreeg ik vooral het werk van Kamagurka als cartoonist te zien. In zijn cartoons vergroot hij alledaagse situaties uit, of brengt ze in allerlei onmogelijke verbanden. Hij confronteert ons met de vraag wat eigenlijk normaal is. De logica van zijn cartoons is absurd en onvoorstelbaar. Dit kan het net heel interessant maken, ook naar kinderen toe.
Kamagurka publiceert zijn strips en cartoons wereldwijd in tijdschriften en kranten.

Toch zijn niet alle cartoons geschikt voor de lagere school. Wel zullen veel leerlingen Kamagurka misschien al kennen door de karige stripverhaaltjes met scherp kleurgebruik in Het Laatste Nieuws, De Morgen, Humo of Knack. Misschien kennen een aantal kinderen de verhalen van ‘Bert en Bobje’.

Uit heel wat van zijn cartoons kan onder andere woordenschat aangebracht worden. Bv.: het gebruik van sigaretten wordt op een scherpe manier voorgesteld, toch kan het ontleden van deze cartoon de ideale instap zijn bij een les rond roken of gezondheid in de derde graad.

>



Het was een middag vol fantasie, schoonheid en verrassingen!!!

Geen opmerkingen: