zondag 1 maart 2009

Animatiefilms in 3D

Dit jaar zullen bijna alle animatiefilms verschijnen in 3D.

Wat is 3D eigenlijk?
3D = driedimensionaal. Dat wil zeggen dat iets zowel een lengte als een breedte én een diepte heeft. Een stripfiguurtje is tweedimensionaal en plat, maar de mens is driedimensionaal, want die is "aan alle kanten mens".

Disneyfilm "Bolt"
In de bioscoop kun je nu naar de nieuwste Disneyfilm "Bolt" gaan kijken in 3D. Het is de eerste echte 3D-computeranimatiefilm van Disney. Je ziet de personages en de decors met veel meer diepte dan bij een gewone animatiefilm. Daarvoor moet je wel een speciaal brilletje opzetten, dat je krijgt in de bioscoop (en uiteraard teruggeeft bij het verlaten van de zaal).

Nieuwsgierig naar de film? Hieronder kan je de trailer bekijken.



Zet je 3D-bril op!
Men moet er voor zorgen dat elk oog de juiste film te zien krijgt. Daarom moet je in de bioscoop zo een brilletje dragen. Door een speciale filter in die brilletjes wordt er aan elk oog slechts één van die beelden getoond en krijg je een 3D-indruk. De nieuwe generatie 3D-brillen ziet er gewoon uit als een zonnebril. Ze zorgen voor veel meer kijkcomfort dan de vroegere brilletjes met rode en groene plastic.
Zonder zo een 3D-brilletje is er trouwens niets aan. Probeer het maar, doe je bril af tijdens de film en je zal na een tijdje hoofdpijn krijgen. Alles wat je dan ziet is dubbel en wazig.

Bronnen: Kinepolis en "Yo!"

Geen opmerkingen: