zaterdag 30 mei 2009

Bezoek Earth Explorer

Tijdens de zeeklassen heb ik met de leerlingen een bezoek gebracht aan Earth Explorer. Wanneer de leerlingen binnen kwamen mochten ze meteen binnen gaan in een zaal waar ze rechtstreeks de opstijging naar de ruimte van Frank De Winne konden meevolgen.

Als verrassing was daar ook de televisie aanwezig! Karrewiet kwam filmen in de zaal waar de kinderen zaten te kijken naar het spektakel waarin Frank De Winne vertrok naar de ruimte.
Bekijk hier ook de aflevering van Karrewiet! Verschillende leerlingen werden geïnterviewd. Ze mochten hun mening weergeven over de reis van Frank De Winne.

De leerlingen konden achteraf de nieuwste attractie in Earth Explorer uitproberen:

De "Apollo 3000": Je komt terecht in een ruimteschip waarmee je op ontdekkingsreis kan gaan naar verschillende planeten. Je zit in een stoel met je gezicht naar een groot TV-scherm. Dit scherm is even groot als de muur en hierdoor lijkt het alsof je je echt in de ruimt bevindt.

Wat zie je op je reis naar de ruimte?
Observeer het ISS en de lancering van een shuttle, zie de gigantische storm op Jupiter en laat je ondermeer verbazen door de indrukwekkende schoonheid van de ringen van Saturnus. Hopelijk heb je een zachte landing terug op aarde.



De leerlingen konden over de verschillende gevaren van de aarde ervaringen opdoen zoals een aardbeving en een orkaan. Ze bevonden zich in ruimtes waar deze gebeurtenissen plaatsvonden.

Ze konden een powerpointpresentatie bijwonen over platentektoniek.

Ook interesse?
Op de website van Earth Explorer vind je verschillende lespaketten over de vier natuurelementen. De leerlingen kunnen hierop verschillende proefjes uitvoeren naargelang de graad waar ze in zitten.

Geen opmerkingen: