donderdag 19 maart 2009
Kijk verder dan je planeet groot is!
Gisteravond heb ik een bezoek gebracht aan de volkssterrenwacht in Gent.
Eerst kregen we een inleiding rond de volkssterrenwacht en de oprichting hiervan. Even later konden we kijken naar een 3D-documentaire over meteoren en kometen! ik had reeds gehoord van 3D-films en de manier van werken om zulke films te bekijken (zie blogberichtje i.v.m. 3D films).
We kregen een 3D - brilletje en konden zo gedurende drie kwartier meer informatie krijgen rond de planeten in ons zonnestelsel en sterrenkunde. Wanneer je met zo een brilletje kijkt geeft dit heel rare effecten. Soms leek het alsof de planeten uit het scherm of net voor het scherm vlogen en deze op ons af kwamen. Door op deze manier naar de ruimte te kijken krijg je een veel duidelijker en echter beeld van de planeten. Wanneer je zonder het brilletje naar het scherm keek zag je onduidelijke en wazige beelden.
Het lijkt me een zeer goed initiatief om nog meer films te maken in 3D. Het lijkt zoveel echter en hierdoor kan je je nog beter inleven. Ik vond het fijn om deze manier van media eens uit te proberen.
Een beetje meer info over de volkssterrenwacht:
Leven op Aarde is voor ons vanzelfsprekend. Maar hoe (on)kwetsbaar is het eigenlijk?
Is al dat gedoe rond milieu opgeklopt of zijn we als mensen werkelijk in staat om onze Aarde te verknoeien? Komen klimaatsveranderingen ook voor op andere planeten? Kunnen astronauten het gat in de ozonlaag zien? Het zijn allemaal vragen waarop je een antwoord kan krijgen tijdens een bezoek aan de Volkssterrenwacht.
Een bezoek met je klas:
Een programma bestaat uit een aantal doe-oefeningen gecombineerd met onderwijsleergesprekken. In samenspraak met de leerkracht (aardrijkskunde, vrije ruimte, fysica, chemie, biologie...) wordt er een programma op maat opgesteld. De keuze tussen een grondig of kort programma hangt af van de grootte van de groep, de aanwezige voorkennis, aantal practica, en de beschikbare tijd.
Meer weten?
Link naar de website van de volkssterrenwacht.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten